Välismissioonidel käis mullu ligi 500 kaitseväelast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Novembri lõpus Afganistani missioonilt tagasi jõudnud kaitseväelased
Novembri lõpus Afganistani missioonilt tagasi jõudnud kaitseväelased Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Möödunud aastal käis välisoperatsioonidel ligi 500 kaitseväelast, neist lõviosa teenis Afganistanis.

Kaitseväe peastaabi pressiesindaja ütles BNS-ile, et möödunud aastal teenis erinevatel välismissioonidel kokku 484 kaitseväelast.

Kaitseväe suurim välismissioon on Afganistan, kus teenib korraga kuni 170 kaitseväelast. Eesti kaitseväe Afganistani kontingent koosnes möödunud aastal jalaväekompaniist, toetusüksusest, sõjaväepolitsei lähikaitsemeeskonnast ja staabiohvitseridest. Lähikaitsemeeskond lõpetas missiooni eelmise aasta lõpus. Eelmisel aastal alustas Afganistani tegutsemist kaitseväe eriüksus.

Eelimisel aastal välismissioonidel teeninud kaitseväelaste koguarvu sisse läks kolme Afganistanis teeninud kontingendi koosseis.

Piraatlusevastasel operatsioonil Atalanta osales mullu 20 kaitseväelast.

Veel võttis kaitsevägi möödunud aastal osa NATO rahutagamisoperatsioonist Kosovos, Iisraelis ja Süürias tegutseva ÜRO sõjalise vaatlusmissioonist.

Lisaks teenis eelmisel aastal NATO miinitõrjegrupi koosseisus 35 mereväelast, kuid nende tegevust ei loeta välisioperatsioonil osalemiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles