Eurovalimistel soovib osaleda veel üks üksikkandidaat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Europarlamendi valimised 2004
Europarlamendi valimised 2004 Foto: Ants Liigus/ Pärnu Postimees.

Euroopa Parlamendi valimistel osalemiseks esitas esmaspäeval vabariigi valimiskomisjonile kandideerimisdokumendid veel üks üksikkandidaat, äriregistri andmetel Keskerakonda kuuluv Taira Aasa.

Äriregistri teabesüsteemi andmetel kuulub 52-aastane Aasa Keskerakonda alates 2005. aasta detsembrist.

Siiani on valimistel osalemise dokumendid üle andnud Dimitri Klenski ja Juri Žuravljov, kes soovivad samuti Euroopa Parlamenti pürgida üksikkandidaadina. Samasugusest plaanist on teada andnud ka näiteks kindral Laidoneri muuseumi direktor ja kauaaegne välisministeeriumi kantsler Indrek Tarand ja Eesti Rahvusliku Liikumise juht Martin Helme, kuid nemad pole kandideerimisdokumente veel esitanud.

Erakondadest on valimiskomisjonile oma kuueliikmelise valimisnimekirja esitanud Eestimaa Ühendatud Vasakpartei ja 12 kandidaadiga valimistel osalev Reformierakond.

Valimiskomisjonile saab kandidaatide dokumente esitada alates 8. aprillist igal tööpäeval kella 10-17. Dokumentide vastuvõtmine lõpeb 23. aprillil kell 18.

Eelmistel, 2004. aastal toimunud valimistel osutusid valituks toonane sotsiaaldemokraat Toomas Hendrik Ilves, tema erakonnakaaslased Marianne Mikko ja Ivari Padar, Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv Tunne Kelam, keskerakondlane Siiri Oviir ja Reformierakonda kuuluv Toomas Savi. Praegu kuuluvad europarlamenti Padari ja Ilvese asemel Andres Tarand ja Katrin Saks.

Kui viie aasta eest olid valimised avatud nimekirjadega, siis tänavu 7. juunil toimuvad need suletud nimekirjade meetodil, mis tähendab, et hääli saab anda valimistel osalevatele erakondadele ja üksikkandidaatidele ning nimekirjas osutuvad valituks selle eesotsas olijad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles