Autorollo autojuhid maksid töösõite oma taskust

Heidi Ojamaa
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannuse isale elamiseks antud maja ees seisis hiljuti veok, millega isa korduvalt sõitmas nähtud ja mis varem pankrotistunud firmale Autorollo OÜ kuulus.
Keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannuse isale elamiseks antud maja ees seisis hiljuti veok, millega isa korduvalt sõitmas nähtud ja mis varem pankrotistunud firmale Autorollo OÜ kuulus. Foto: Kaarel Tigas / Õhtuleht

Keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannuse isa Väino Pentuse pankrotistunud firmas Autorollo töötanud Villu sõnul maksid autojuhid töösõite tihti omast taskust, et üldse koju saada.

Pentuse nendine autojuht Villu ütles Õhtulehele, et ühel hetkel lasid autojuhid võlal liiga suureks minna. «Olime kaks kuud Saksamaal ega saanudki nendega koju õiendama tulla,» meenutab Villu.

Villul jäi saamata 7000–8000 krooni ühe sõidu eest, peale selle veel palgaraha. 

«Oleme Väinoga Soome laeva peal ikka trehvanud aga ta suurt midagi rääkida ei taha, see on täitsa lootusetu sealt midagi kätte saada,» on Villu ammu käega löönud.

Keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannuse isa Väino on varasemalt Postimehele öelnud, et ettevõte maksis 20 autojuhile päevaraha sularahas - 500 krooni päev ja kuni 21 päeva eest kuus. «Meil oli palgalehel 20 juhi kanti. See ise juba tegi aastas ligi 2,5 miljonit kulu.»

Aastatega võeti eri pankrotistunud firmast Autorollo välja 17 miljonit krooni sularaha. Pentuse sõnul oli transpordiäris sularaha liigutamist päris palju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles