Suri endine poliitik Vello Saatpalu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vello Saatpalu.
Vello Saatpalu. Foto: Peeter Langovits

Ööl vastu laupäeva suri omaaegne Rahvarinde aktivist, Eesti Kongressi ning esimese taasiseseisvumise järel valitud riigikogu koosseisu liige.

Tallinnas 1935. aasta 31. mail sündinud Saatpalu oli aastatel 1988 -1992 tegev Rahvarindes, aastatel 1989 -1990 kuulus ta Eesti Demokraatlikku Tööerakonda, olles selle asutajaliige ja esimees. Aastatel 1990 -1995 kuulus Saatpalu Eesti Sotsiaaldemokraatlikkusse Parteisse, kirjutab BNS.

Saatpalu oli nii Eesti Kongressi kui ka Põhiseaduse Assamblee liige. Aastatel 1992-1995 kuulus Saatpalu riigikokku. Mõõdukate fraktsiooni kuulunud Saatpalu juhtis parlamendi väliskomisjoni. Ta on kuulunud ka Tallinna volikokku ja linnade liidu juhatusse.

Saatpalu läks pensionile 1995. aastal.

Saatpalu oli hariduselt elektrotehnik. Ta harrastas purjetamist ning on võitnud arvukalt medaleid Eesti, Tallinna ja spordiseltsi Kalev meistrivõistlustelt. Samuti on Saatpalu sulest ilmunud mitmeid raamatuid merendusest, purjetamisest ja spordist.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles