Toomla: peaministri jutt sellest, et mujal on hullem, enam ei tööta

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Toomla.
Rein Toomla. Foto: Toomas Huik

Politoloog Rein Toomla hinnangul peab valitsus eesotsas Reformierakonnaga hakkama astuma reaalseid samme avalikkuse usalduse tagasi saamiseks, sest jutt sellest, et mujal on hullem, enam ei tööta.

«Langustendentsid on ikkagi ilmsed ja siin nüüd on küsimus selles, mida ka peaminister armastab pidevalt rõhutada - et mujal on veel hullem,» ütles Toomla ERR Uudistele. « Mujal on tõepoolest hullem, terves Euroopas, kui me räägime usaldusest parlamendi ja valitsuse suhtes, siis need on pikaajalises langustendentsis.»

«Selge on ka see, et valitsus tervikuna ja koalitsioonierakonnad eraldi peavad hakkama tegema nüüd ka järeldusi; see jutt enam ei kõlba, et kuskil mujal on veel hullem,» oli Toomla veendunud.

Politoloogi sõnul tuleks nüüd valitsusel välja selgitada, kelle seas täpselt usaldus langenud on, ning hakkama selle taastamise nimel tegutsema, andes endale aru, et nad on mingil määrel valijaid petnud, kuna usalduse langus tähendab seda, et valija tunnetab, et teda on petetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles