Depardieule anti üle uue kodu võtmed... Mordvas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gérard Depardieu eile Sotšis
Gérard Depardieu eile Sotšis Foto: SCANPIX

Sel nädalal Vene kodanikuks saanud prantsuse näitleja Gérard Depardieu sõitis täna Mordva Vabariiki, kus talle kingiti korter, teatas kohalik televisioon.

Televisioon näitas eile õhtul Sotšis president Vladimir Putiniga kohtunud filmitähte saabumas lumega kaetud Mordvasse, mis on tuntud karmi kliima ja Stalini-aegsete vangilaagrite poolest, vahendas AFP.

Depardieud tervitasid lennujaamas rahvusriietes noored naised, kes pakkusid talle pannkooke. Seejärel korraldati talle ekskursioon kohalikus ajaloomuuseumis. Oma võõrustajatele Mordva pealinnas Saranskis näitas ta oma uut punast passi.

Prantsuse filmitähele tehti palju kinke, muu seas sai ta vildist saapad ning kaks kassipoega.

«Gérard Depardieud tervitati kangelasena,» ütles Vene televisiooni korrespondent.

Telekanali teatel antakse prantslasele täna üle uue kodu võtmed ning kirjutatakse ametlikult sisse Mordva elanikuks. Uudisteagentuur Interfax teatas, et kohalik kuberner Vladimir Volkov pakkus Depardieule võimaluse valida korteri või krundi vahel, kuhu maja ehitada.

«Olen väga rõõmus, siin on väga kaunis, ilusad ja hingestatud inimesed elavad siin,» tsiteeris Interfax näitlejat.

Depardieu kiitis ka Mordva naiste ilu.

Vene televisioon lisas, et kõrgete maksude pärast Prantsuse valitsusega tülli pööranud Depardieu on oma kodumaa peale nii vihane, et kui sai teada, et Mordvasse on kaasa sõitnud ka kaks Prantsuse ajakirjanikku, käskis ta neil lahkuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles