Mõis: riigiasutuste kolimine liiguks efektiivsusele vastu

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Mõis
Jüri Mõis Foto: Liis Treimann

Eesti maaülikooli ja Tartu ülikooli teadlased peavad põllumajandusminister Helir-Valdor Seederi ideed, et 13 riigiasutust võiksid Tallinnast välja kolida, jumekaks, Tallinna endine linnapea ja ärimees Jüri Mõis peab aga seda mõtet hirmutavaks ja populistlikuks.

Ärimees Jüri Mõisa hinnangul on tegemist hiiliva haldusreformiga, mille eesmärgid pole kindlaks määratud ning ta küsib ka, miks pakub minister asutusi just neisse linnadesse, mitte näiteks igasse omavalitsusse, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Euroopa Liidus on teaduslikult põhjendatud efektiivse omavalitsusüksuse suuruseks 1,5 miljonit elanikku ehk põhimõtteliselt peaks olema Eestis olema vaid üks omavalitsus, põhimõtteliselt tuleks Eesti avalikku sektorit juhtida ühest majast. Kui see praegu emotsionaalsel põhjusel võimalik ei ole, siis vähemasti mitte liikuda vastupidises suunas sellele, mis on efektiivne. Nii me ei jõua rikaste hulka kunagi,» rääkis 1999.-2001. aastal Tallinna linnapea olnud Jüri Mõis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles