Riigiametnikud kolme tee ristil: lahkuda, kolida või pendeldada

Nils Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erinevalt lasteaiajärjekorras piinlevatest tallinlastest said Jõhvi kolinud Lillelehed panna oma lapsed äsja valminud uude lasteaeda, mille mänguväljak ajab ilmselt kadedaks lõviosa teiste lasteaedade juhid. Pildil ema Merit (vasakult), poeg Sandor, tütar Ronja Marii ja isa Andre.
Erinevalt lasteaiajärjekorras piinlevatest tallinlastest said Jõhvi kolinud Lillelehed panna oma lapsed äsja valminud uude lasteaeda, mille mänguväljak ajab ilmselt kadedaks lõviosa teiste lasteaedade juhid. Pildil ema Merit (vasakult), poeg Sandor, tütar Ronja Marii ja isa Andre. Foto: Margus Ansu

2010. aasta lõpus Tallinnast koos perega Jõhvi tööle ja elama kolinud Andre ja Merit Lilleleht osutuvad oma positiivsusega Jõhvi linnale lausa elavaks reklaamiks, samas ongi Viru vangla direktori pere pigem erand.

Andre Lillelehe sõnul mängis Jõhvi kolimise otsuse juures oma rolli ka asjaolude kokkusattumine – vanem laps Ronja Marii hakkas jõudma lasteaiaikka, kui isa võitis Viru vangla direktori konkursi. Erinevalt Tallinnast polnud Lillelehtedel ületamatuid probleeme Jõhvis lasteaiakoha leidmisega, sest just äsja oli seal valminud uus ja uhke lasteaiakompleks. 

«Saime kahe kuu jooksul kõik kolimised kolitud – ostsime korteri, pakkisime asjad Tallinnas kokku ja siis siin jälle lahti,» rääkis Lilleleht. «Kokku pidime ainult ühe öö hotellis olema,» lisas abikaasa Merit.

Andre Lillelehe sõnul juhtis ühist otsust põhimõte, et perekond peab olema koos ka äripäeviti. Merit oli ise 2010. aasta sügisel äsja sündinud Sandoriga lapsehoolduspuhkusel ja tema jaoks polnud toona vahet, kas elada Tallinnas või Jõhvis. Nüüdseks on naine leidnud endale Jõhvis meelepärase töö tervishoiu- ja sotsiaalteenuste firmas.

Jaanuarist kolis Tallinnast Jõhvi ka justiitsministeeriumi vanglate osakond, mille 30 töötajast läks Ida-Virumaale kaasa kümme inimest. Tõsi, ka lahkujatest lõviosa jäi siiski tööle justiitsministeeriumi haldusalas. Jõhvi kolinutest jäävad ilmselt enamuse pered esialgu Tallinna. Sellised pendeldajad üürivad endale Jõhvis nädala keskel elamispinda, nädalavahetuseks sõidavad aga koju. Vanglate osakonda juhtiva asekantsleri Priit Kama sõnul teab tema ka vähemasti üht töötajat, kes ostis endale praeguseks 12 000 elanikuga ühendvalda ka korteri.

Samal ajal tegeleb osakond veel viie kolimise tõttu vabaks jäänud ametikoha täitmisega. Kama ise elas ka Tallinnas töötades vabal ajal tegelikult edasi Tartus, nii on temal siit nüüd koju, 130 kilomeetri kaugusele, märksa lühem tee kui oli Tallinnast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles