Psühhiaater: tuleb mõelda, kuidas inimeste kurjust vaos hoida

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Online-kommentaarid on probleeme tekitanud ka Eestis.
Online-kommentaarid on probleeme tekitanud ka Eestis. Foto: Peeter Langovits.

Uudisteportaalide kommentaariumites levivad laialdaselt kurjad ja vägivaldse sisuga anonüümsed kommentaarid ning psühhiaater Airi Värniku hinnangul peaks ühiskondade ülesanne olema see, kuidas kurjust inimestes vaos hoida.

Airi Värnik ütles ETV saates «Vabariigi kodanikud», et metslane on meis kõigis olemas, aga küsimus on selles, kui palju nn superego meid takistab või mitte, vahendas ERR Uudised.

Tema sõnul oleneb palju ka kasvatusest ja turvatundest ning kui seda pole, siis inimene läheb kergemini endast välja, tõmbub kaitsereaktsiooni ja hakkab ennast sel moel väljavalama ning ainuke küsimus on, et kas see väljavalamine on hea või halb.

«On ju teooriad, et kui valad endast kõik välja, saad puhtamaks, aga ma ei usu seda. Ma arvan, et kurjad netikommentaatorid ei saa sellega paremaks ja teised, kes neid loevad, saavad sellega halvemaks ja et lapsed vaatavad väga agressiivseid videosid, on paha,» selgitas Värnik ja lisas, et tsiviliseeritud ühiskonna ülesanne peaks olema inimeste kurjust vaos hoida ning tõdes, et kurjus on muutunud meditsiiniliseks probleemiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles