Raha ja kultuur - intervjuu kultuuriministriga täismahus ainult siin

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuriminister Rein Langi veendumuse järgi ei ­tohi kultuurieelarve osakaal olla alla kahe protsendi riigieelarvest.
Kultuuriminister Rein Langi veendumuse järgi ei ­tohi kultuurieelarve osakaal olla alla kahe protsendi riigieelarvest. Foto: Peeter Langovits

Kultuuriminister Rein Lang annab aru, miks kultuuriministeeriumi eelarve osakaal riigieelarves on vähenenud, põhjendab, miks kavatseb riik lõpetada paberraamatute toetamise, seega lõpetada tulevikus ka riigilt raamatukogudele raamatute ostmine. Ta selgitab, mis muutub teatrite rahastamises. Samuti tuleb juttu kultuuriministeeriumi kabinetti jõudnud kultuuripoliitika arengusuundade tööversioonist ehk «Kultuur 2020st» ja sellest, milline osa kultuurivaldkondade töögruppide visioonist ühtib kultuuriministri omaga ja mida ta ulmeks peab.

Aasta tagasi ütlesite, et te ei kujuta ette, et saaksime 2013. aastal jätkata kultuurisektoris samasuguste palkadega. Et 700 eurot kõrgharidusega töötajale on koomiline. Ma pole kuulnud, et kultuurisektoris palgad oleks tõusnud.

Tõusevad ikka. Mõnes kohas kohati üle kümne protsendi, näiteks Eesti Kunstimuuseumis ja Eesti Meremuuseumis. Võrreldes eelmise aastaga tuleb palgaraha riigieelarvega kultuurisfääri  pea viis protsenti rohkem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles