Koppel ja Vaarik kiidavad riigikogulaste osalemist rahvakogus

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daniel Vaarik.
Daniel Vaarik. Foto: Peeter Langovits

Aruteluportaali rahvakogu.ee ühe eestvedaja, Eesti Koostöö Kogu juhi Olari Koppeli ja kommunikatsiooniekspert Daniel Vaariku arvates ei ole selles, et riigikogu liikmed portaalis ettepanekuid teevad, midagi taunimisväärset.

«Minu meelest on väga hea, et nad osalevad seal ettepanekutega. See tähendab seda, et nad tulevad aruteluga kaasa ning rahvakogu arutelu oleks palju vaesem, kui sealt puuduks poliitikute arvamused,» ütles Vaarik ERR-i uudisteportaalile.

«Eesmärk ongi ju tekitada arutelu, kuidas saakski seda teha ühepoolselt? Kui tekiks olukord, kus poliitikud oma ideid arutavad kuskil nurgas, siis see oleks taas näide olukorrast, kus diskussioon on katki,» lisas Vaarik.

«Kellegi kuulumine erakonda või parlamenti või mõnda teise esindusorganisse ei võta kelleltki õigust teha ettepanekuid ja saada neile tagasisidet. Kõik tehtud ettepanekud on võrdse kaaluga,» märkis ka Koppel.

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liige Priit Toobal tegi näiteks ettepaneku e-valimiste lõpetamiseks ja presidendi otsevalimisteks; Toobali kolleeg Reformierakonnast, Andrei Korobeinik tegi ettepaneku poliitilise konkurentsi tõstmiseks Eestis tuues erakonna loomiseks vajaliku liikmete arvu 1000 pealt 500-le.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles