Timberg: päästeameti ja PPA uus juht ei peaks tulema erasektorist

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Timberg
Kalev Timberg Foto: Andres Haabu

Päästeameti peadirektor Kalev Timberg leiab, et päästeameti ja politsei- ja piirivalveameti uus juht peaks tulema organisatsiooni seest, mitte erasektorist.

Päästeameti peadirektor Kalev Timbergi ametiaeg lõppeb veebruari lõpus ning PPA juht Raivo Küüt lahkub ametist märtsis. Siseministeerium kuulutas reedel välja konkursi päästeameti ning politsei- ja piirivalveameti peadirektori ametikohtade täitmiseks.

«Mul on tunne, et tekitatakse kuvand, et sisejulgeolekus pole kõik korras ja sinna tuleb tuua erasektorist targad mehed, kes teevad selle korda nagu Estonian Airi. Ma arvan, et alahindame enda kaadrit, keda oleme õpetanud,» rääkis Timberg täna siseministeeriumis toimunud pressikonverentsil.

«Ma olen meie haridussüsteemi ülesehitamises osalenud,» seletas ta. «Meie eesmärk oli luua politsei-, piirivalve- ja päästeohvitseride koolkond, kes on ette valmistatud ja täidetud eriteadmistega, kes võimelised liikuma karjäärisüsteemis üles, kuni juhtideni.»

Timbergi sõnul peavad politsei, piirivalve ja pääste peadirektorid olema vastava ala ohvitserid.

«Sinna peaksid tulema eriteadmistega inimesed. Kutsun üles kõiki selle ala inimesi osalema konkursil, sest teie teadmised on erilised ja harjutamisaega pole teil vaja,» lausus Timberg.

Neile, kes valivad uue peadirektori, pani ta südamele, et nad ei arvestaks kandidaatide puhul ainult äriliste saavutustega organisatsioonide juhtimisel.

«Nõuded päästeameti peadirektorile on läbi aja avatud, aga riigikogu tegi muudatuse selles osas, mis puudutab PPA peadirektori kandidaati ja laiendati seda ringi lähtuvalt fookusest pikaajalisele juhtimiskogemusele,» rääkis siseminister Ken-Marti Vaher Postimehele.

Vaher rõhutas, et päästeameti näol on tegemist suuruselt kolmanda ja PPA näol esimese riigiasutusega.

«Pole kahtlust, et kõige esimene omadus, mis sel inimesel peab olema on pikaajaline juhtimiskogemus,» rääkis Vaher. «Loomulikult tuleb juurde haridus ja ka valdkonna tundmine, aga ilma juhtimisvõimekuse ja -kogemuseta ei ole võimalik 6000 inimest juhtida.»

Sama küsimus on tema sõnul päästeametiga, kus on ligi 2500 inimest.

«Valdkonna tundmine tuleb kindlasti kasuks, aga minu jaoks on kõige suurema tähtsusega juhtimiskogemus ja sellest lähtus ka seadusemuudatus,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles