Mees kuritarvitas sõbra poega ja pandi viieks kuuks vangi

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru vangla
Viru vangla Foto: Liis Treimann

Harju maakohus mõistis täna kinniste uste taga viieks kuuks vangi mehe, kes tunnistati süüdi oma sõbra poja seksuaalses kuritarvitamises.

Kohtueelsel uurimisel kogutud andmetel oli mees 2008. aasta suvest kuni 2010. aasta suveni Tallinnas asuvates korterites korduvalt seksuaalvahekorras oma sõbra pojaga, 1997. aastal sündinud poisiga, kirjutas ERRi uudisteportaal.

Samuti kaasas ta süüdistuse järgi poisi 2010. aasta detsembrist kuni jaanuari lõpuni korduvalt oma sugukire rahuldamisele suguühendusest erineval viisil.

Kohus karistas 33-aastast meest kolme aasta ja viie kuu pikkuse vangistusega, millest tal tuleb vanglas kohe ära kanda viis kuud, ning mõistis karistuse ülejäänud osa talle tingimisi kolmeaastase katseajaga.

2010. aastal karistas Harju maakohus sama meest 12-aastase poisi korduva seksuaalse kuritarvitamise eest seitsme kuu pikkuse vangistusega, mis asendati 420 tunni ühiskasuliku töö tegemise kohustusega. Ka toona lahendati süüasi kokkuleppemenetluses.

Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Arno Põder täpsustas, et kannatanu oli mõlemas kohtuasjas sama ning osa kuriteoepisoode jäi eelmise kohtuotsusega lahendamata, sest kannatanu ei olnud neist varem politseile rääkinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles