Valitsus kinnitas kapo, politseiametnike ja päästeteenistujate palgatõusu

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Laura Oks / Postimees

Valitsus kinnitas neljapäevasel istungil politseiametnike, päästeteenistujate ja kaitsepolitseinike palgamäärade tõstmise.

Palgareformi tulemusel tõuseb palk 85 protsendil politseiametnikest ehk ligi 3400 inimesel. Menetluse ja piirkonnatöö tööliini politseiametnike palgad on 1. jaanuarist üle Eesti keskmise palga ehk vähemalt 855 eurot. Piirivalves patrulli ja vaatlustegevuse tööliini ning korrakaitses patrullimise tööliini politseiametnike uue palgasüsteemijärgne palk, mis oli väiksem kui 855 eurot, tõusis vähemalt viis protsenti.

Ida-Virumaal töötavatele politseiametnikele v.a piirivalvebüroo ametnikele ja Lõuna prefektuuri idapiiri kordonis töötavatele politseiametnikele makstakse regioonitasu 80 eurot kuus ning Põhja prefektuuri politseiametnikele 100 eurot kuus.

Kõrgendatud riskiga tööde lisatasu suurus on 25 eurot kuus. Seda makstakse järgmistele tööliinidele: patrull- ja vaatlustegevus piirivalves, menetlus ja julgestus kriminaalpolitseis ning patrulli, piirkonnatöö, liiklusohutus ja eriüksuse töö korrakaitses.

Suurendati ka ametipalga osakaalu kogupalgas. Politseiametnike kogupalgas kasvas astmepalga osakaal keskmiselt 65 protsendilt 83 protsendini ning teenistusastmetasu osakaal vähenes 10 protsendilt neljale protsendile.

Päästeameti päästeteenistujate palgamäärad suurenevad vahemikuni 511 kuni 3234 eurot. Palkade ühtlustamise ja palgatõusu järel oli suurem palgatõus päästeametis 42 päästjal, kelle palk tõusis 14 või 16 protsenti ja summana vastavalt 75 ja 84 euro võrra. Uuel aastal suurima palgalisa saanud päästjad saavad brutopalgana 613 eurot. Väiksem palgatõus oli minimaalselt viis protsenti, mis ligi 26 lisanduva euroga tõstis brutopalga ligi 550 euroni.

Keskmine päästja palgatõus on seitse protsenti ja summana 45 eurot. Juhtivpäästja keskmine brutopalk 2013. aastal on 732, vanempäästjal 683 ja päästjal 611 eurot.

Päästja käib ühes kuus tööl kokku umbes 5-6 valvevahetust, mis kestab 24 tundi. Eestis on 72 riiklikku päästekomandot ja üle 1700 päästja.

Kaitsepolitseiametnike palgamäärad suurenesid kuus protsenti ja kõigil kaitsepolitseiameti ametnikel solidaarselt. Palgamäärad ja politseiametnike teenistusastmetasud on ümardatud lähtudes üldisest ümardamise reeglist. Teenistusastmetasusid ei suurendata.

Sarnaselt eelnevatele aastatele suurendatakse ametnike palgamäärasid Ida-Viru maakonnas 25 protsenti ning Harju maakonnas 15 protsenti.

Määrusi rakendatakse 1. jaanuarist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles