Tänavu loodetakse avada vähemalt kaks uut naiste varjupaika

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandimaa naiste varjupaik.
Viljandimaa naiste varjupaik. Foto: Liis Saar / Sakala

Praegu on Eestis 10 naiste varjupaika, kuid sel aastal loodetakse avada veel vähemalt kaks, et tagada abi võrdsem kättesaadavus üle Eesti.

Naiste varjupaikasid rahastatakse praegu projektipõhiselt, mistõttu soovib sotsiaalministeerium selle kindlamatele alustele viia.

Eesti Naiste Varjupaikade Liidu juhatuse esinaine Eha Reitelmann tõdes, et liit on väga rõõmus, et sotsiaalministeerium on asunud varjupaikade jätkusuutlikuma rahastamissüsteemi ja kvaliteedinõuete väljatöötamisega tegelema.

«Praegune projektipõhine rahastamissüsteem ei taga ei teenuse järjepidevust ega ka kvaliteeti, sest head spetsialistid ei suuda kaua taluda kindlusetust, kas järgmisel kuul on projektitoetust ja seega ka palka oodata või mitte,» seletas ta. «Samas tunnustame sotsiaalministeeriumi selle eest, et seni on aastaid suudetud varjupaikade rahastamist läbi Hasartmängumaksu Nõukogu projektide siiski korraldada ja varjupaigad avatuna hoida.»

Reitelmann lisas, et praegu on Eestis 10 naiste varjupaika, sel aastal loodetakse avada veel vähemalt kaks uut varjupaika, et tagada abi võrdsem kättesaadavus üle Eesti.

«Kindel on, et märtsikuus avatakse naiste varjupaik Rakveres,» teatas ta. Kas teine uus varjupaik tuleb Jõgeval või Haapsalus või mõlemas kohas, ei julge ta täna veel välja reklaamida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles