Maripuu: apteegipiirangute kaotamine pole venima jäänud

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igor Gräzin ja Maret Maripuu riigikogus
Igor Gräzin ja Maret Maripuu riigikogus Foto: Peeter Langovits

Riigikogu liige Maret Maripuu sõnul pole parlament apteekide asutamispiirangute kaotamisega venitanud, vaid koostab selle eel põhjalikku mõjude raportit.

Riigikogu sotsiaalkomisjoni liige Maret Maripuu, kes koostab komisjoni raportit apteekide asutamispiirangute mõjude kohta, ütles, et see peaks valmima märtsis. «Piirangute tühistamine ei ole jäänud venima, raporti koostamine võtab aega. Eri osapooltele on küsimustikud välja saadetud, neile on antud tähtajaks 14. jaanuar,» ütles Maripuu Postimehele.

Õiguskantsler Indrek Teder pöördus täna riigikohtu poole taotlusega tunnistada alates 2006. aastast ravimiseaduses sätestatud apteekide asutamise piirangud põhiseadusvastasteks, sest ehkki riigikogu toetas eelmise aasta oktoobris tema ettepanekut, ei ole riigikogu siiamaani seadust muutnud ning apteekide asutamise piirangud kehtivad jätkuvalt.

«Kui te vaatate riigikogu arutelusid, siis seal oli õiguskantsleri ettepaneku kohta nii poolt- kui vastuarvamusi. Põhiseaduskomisjon esitas oma arvamuse sotsiaalkomisjonile, öeldes, et põhiseaduse riive on küll olemas, kuid seadust muutes tuleb vaadata, kuidas tagada ka rahvatervise kaitse ehk maa-apteekide säilimine,» sõnas Maripuu.

Seetõttu otsustaski sotsiaalkomisjon enne seadusmuudatust põhjalikult selle mõju analüüsida ning küsida osapooltelt ettepanekuid, kuidas tagada maa-apteekide kaitse.

«Loogiline, et raporti koostamine pole artikli kirjutamine. Tuleb vaadata ka rahvusvahelist praktikat, näiteks Inglismaal on piirangud tagasi toodud. Meil on vaja leida Eestile parim lahendus, et tagada nii avatud turg kui teenuste kättesaadavus,» lausus Maripuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles