Janukovitš teatas Ukraina presidendiks kandideerimisest

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Janukovitš.
Viktor Janukovitš. Foto: Reuters / Scanpix

Ukraina opositsioonilise Regioonide Partei juht Viktor Janukovitš teatas täna, et kandideerib tulevastel valimistel presidendiks.

Kahekordne peaminister Janukovitš andis otsusest teada oma veebilehel ning seda edastasid mitmed Ukraina ja Vene meediaväljaanded.

«Olen kindel, et osalen presidendivalimistel,» seisis Janukovitši avalduses. «Juhin parteid, millel on riigi kõrgeim reiting. Loomulikult tahame valimistel kandideerida.»

Ukraina tipp-poliitikutest on seni lubanud presidendiks kandideerida praegune riigipea Viktor Juštšenko. Suure tõenäosusega võtab valimistest osa populaarne peaminister Julia Tõmošenko, kes pole sellest veel ametlikult teatanud.

Janukovitš oli 2004. aastal põhipretendent presidendikohale ning keskvalimiskomisjon kuulutas ta võitjaks. Ent valimistulemused vaidlustati kohtus ning nõndanimetatud oranži revolutsiooni järel uuesti korraldatud valimised võitis juba Juštšenko. Tõmošenko oli toona Juštšenko liitlane, kuid endised kaasvõitlejad on viimased neli ja pool aastat vägikaigast vedanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles