Halonen pahandas pressi peale

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome president Tarja Halonen
Soome president Tarja Halonen Foto: AFP / Scanpix

Venemaa riigipea visiidil Soomes valitses nii Tarja Haloneni kui Dmitri Medvedevi sõnul sõbralik õhkkond. Pahameelt tekitasid vaid ajakirjanike liiga pealetükkivad küsimused, kirjutas ajaleht Helsingin Sanomat.


Nördimust nägid ajakirjanikud Haloneni näol eile, kui Medvedevile hakati Porvoos pressikonverentsil esitama ohtralt küsimusi soomlaste võimaluste kohta Venemaal maad osta. «Nüüd ma varastan presidendi ära,» viis Halonen külalise minema.



«Tal on ideid, tal on algatusvõimet, ta on nüüd loomas oma profiili ja minu arust on see meie seisukohalt täitsa hea,» kiitis Halonen Vene presidenti. Ta palus enda sõnul veel täpsustusi algatusele uue Euroopa julgeolekuarhitektuuri konverentsi kohta, milleks Medvedev oma üleeile Helsingi Ülikoolis peetud kõnes ettepaneku tegi. Soome riigipea sõnul tuleb ideed veel ELi ja USAga koostöös edasi arendada.



Vene meedias kerkis Medvedevi visiidi peamiseks küsimuseks energiakoostöö, mille osas meediaväljaanded väga rahul olid. «Gaasijuhtme küsimuses võime Soomet oma liitlaseks lugeda,» vahendas Helsingin Sanomat telekanalit NTV.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles