Taliban tervitas kõigi USA sõdurite äraviimise varianti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Taliban tervitas uudised Washingtonist, mille kohaselt võib USA tulevast aastast kõik oma väed Afganistanist ära viia, kirjutab AFP veebileht.


Mässuliste organisatsioon tegi selle avalduse enne olulist tänast kohtumist USA presidendi Barack Obama ja tema Afganistani kolleegi Hamid Karzai vahel Valges Majas, millel arutatakse, palju Ameerika sõdureid Afganistani jääb.

Kuigi USA ja NATO kavatsevad lahingüksused 2014. aasta lõpuks Afganistanist välja viia, on siiani räägitud, et sellegipoolest jääb sinna teatud hulk lääne sõdureid kohalikke julgeolekujõude välja õpetama ja toetama.

Sel teisipäeval aga ütles USA riikliku julgeolekunõuniku asetäitja Ben Rhodes aga, et president Barack Obama ei välista ühtki võimalust, nende seas ka n-ö nullvarianti ehk kõigi Ühendriikide sõdurite kojutoomist. Mitteametlikult seda teadaannet kommenteerinud USA sõjaväelaste sõnul oli see peaasjalikult lihtsalt osa taktikast läbirääkimistel, kus on muuseas kõneks ka allesjäävate ameeriklaste immuniteet Afganistani õigusemõistmise suhtes.

Talibani mässulised aga esitlesid Rhodes’i kommentaare kui märki, et Obama administratsioon on langenud vägede täielikku väljatoomist nõudva ameerika rahva surve alla.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles