Breiviki ohvri peret vihastab politseid puudutava uurimise lõpetamine

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anders Behring Breivik Oslo kohtus.
Anders Behring Breivik Oslo kohtus. Foto: SCANPIX

Norra massimõrvari Anders Behring Breiviki tapetud teismelise perekond väljendas täna pahameelt, et lõpetati juurdlus politsei liiga aeglase reageerimise üle seoses tragöödiaga.

Massimõrvar Behring Breivik lasi 2011. aasta juulis Oslo lähedal Utøya saarel Tööpartei noorteorganisatsiooni laagris maha 69 inimest. Enne seda oli ta Oslos pommiplahvatustega tapnud kaheksa inimest. Möödunud aasta augustis mõisteti ta 21 aastaks vangi.

«Tuleb välja, et keegi ei õpi kunagi nendest ränkadest vigadest, mis tehti 22. juulil, ei politsei ega keegi teine,» kurtis Alf Vederhus, kes kaotas Utøyal poja Haavardi.

Norra politsei sisejuurdlusamet teatas eile, et kuigi politsei reageeringus esines tõsiseid puudujääke, on lõpetatud juurdlus seoses kaebustega, mille esitasid kahe ohvri perekonnad, sest ei ole tõendeid, et politsei seadust rikkus.

«Minu arvates suhtus sisejuurdlus tehtud vigadesse liiga leebelt,» ütles Vederhus päevalehele Dagsavisen.

Erikomisjon, mis uuris tragöödia võimalikke õppetunde, kritiseeris vähem kui kaks nädalat enne kohtuotsust teravalt võime ning väitis, et Behring Breiviki veresaunale oleks saanud varem piiri panna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles