Tarand: ilma rahvakoguta tammuks võim ummikrajal edasi

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Tarand
Indrek Tarand Foto: Peeter Langovits / Postimees

Euroopa parlamendi liige Indrek Tarand kiidab aruteluportaalu rahvakogu.ee ning selle käimalükkajaid, sest ettevõtmisel on potentsiaali ühiskonnaelu muutmuseks.

«Rahvakogu algatusel on igal juhul potentsiaali kaasata kodanikke ja nende arvamusi ühiskonnaelu muutmiseks,» ütles Tarand ERR Uudistele.

«Selle algatuse eest peab kiitma nii Harta12 allakirjutajaid kui ka muid kodanikeliikumisi ning -aktsioone, sest ilma nendeta poleks ju mitte midagi juhtunud; võim oleks tuimalt oma kinnikiiluval ummikrajal edasi tammunud,» rääkis Tarand.

Ta lubas rahvakogus esitatud ettepanekutega ja tekkinud aruteluga põhjalikumalt tutvuda käesoleval nädalavahetusel ning jätkuvalt jaanuari lõpuni.

Tarand märkis, et talle meeldib, et ka riigikogus leidub üksikuid aktiivseid kodanikke, kellel on südikust esitada oma nime all seisukohti, ilma et need oleks poleeritud ja lihvitud «poliitbüroodes» ning tagatubades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles