Ilves toetab kahekojalise Euroopa Parlamendi loomist

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves
President Toomas Hendrik Ilves Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

President Toomas Hendrik Ilves ütles Postimehele antud intervjuus, et tema hinnangul peaks Euroopa Parlament olema kahekojaline.

«Praegune on olukord on täiesti jabur ja ebaõiglane,» märkis Ilves, kelle sõnul peaks Euroopa Parlament olema kahekojaline ning tähtsamad küsimused, näiteks välispoliitika, kuuluma ülemkotta, kus kõik riigid on võrdsed.

Ilvese sõnul ei tähenda see, et kõigil riikidel oleks ülemkojas üks hääl. «Pigem viis või kuus igal riigil, kui arvestada parteide arvu Euroopa maades. Näiteks kaks sotsialisti, kaks konservatiivi, üks roheline või üks liberaal. Midagi sellist, aga põhimõttel, et igal riigil võrdselt,» ütles ta.

Küsimusele, kas Euroopas on kahekojalise parlamendi ideele toetust, vastas Ilves, et kui sellest kellegagi rääkida, siis nad heal juhul võib-olla noogutavad. «Aga ilma selle muutuseta minu arvates Euroopas tegelikult asju ajada ei saa,» lisas president.

Postimehe ajakirjaniku Mikk Salu intervjuud president Toomas Hendrik Ilvesega, kes räägib ka, kuidas Euroopa föderaliseerumine kaitseks Eestit, miks me Kreekale laenu anname ja kuidas saab ühiselt Euroopat kaitsta, loe siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles