Kodu kaitseks turvakaamera paigaldanud mehel lasub eraviisilise jälitamise kahtlus

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turvakaamera
Turvakaamera Foto: SCANPIX

«Kui teil on naabritega halvad suhted, peaksite turvakaameratesse investeerimise valima vaid äärmisel juhul - risk, et teid eraviisilises jälituses süüdistatakse, on liiga suur,» kurdab Põlvamaa mees Rein, kelle kiuslikud naabrid on otsustanud seadusandluses valitsevat segadust ära kasutades paika panna.

Rein (nimi muudetud - toim) otsustas osta endale kodu kaitseks turvakaamera – ikka selleks, et oleks hea kutsumata külalistel silm peal hoida ja nendest siis vajadusel ametivõimudele teada anda, kirjutab Õhtuleht.

Turvakaamerat Rein käima panna ei jõudnudki - enne seda koputasid uksele politseinikud, kes teatasid, et naabripere näeb Reinu tagasihoidlikus turvaplaanis ähvardavat ohtu oma privaatsusele. Reinu sõnul piisas korrakaitsjaile kuriteokatse fikseerimiseks veel «nägemisvõimetust» kaamerasilmast aialipil.

Rein on teada saanud, et teda ähvardab süüdistus karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb eraviisilist jälitustegevust, mille eest süüdimõistmisel karistatakse rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles