Ševardnadze: Saakašvilil on aeg lahkuda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia president Mihheil Saakašvili (vasakul) koos peaminister Bidzina Ivanišviliga (paremal).
Gruusia president Mihheil Saakašvili (vasakul) koos peaminister Bidzina Ivanišviliga (paremal). Foto: SCANPIX

Gruusia endise presidendi Eduard Ševardnadze hinnangul on praegune riigipea Mihheil Saakašvili kaotamas mõjuvõimu nii riigis tervikuna kui ka oma lähikonnas.

«Mis mõtet on olla president, kui su lähikond sind ei toeta. Kuid olulisem on see, et Gruusia rahvas ei tunnista Saakašvilit oma presidendina, ning kui tal on südametunnistus, peab ta pärast kõike seda ise tagasi astuma,» ütles Ševardnadze usutluses ajalehele Asaval-Dasavali.

Ekspresidendi sõnul on Saakašvili praegu eriti ohtlik, sest tema tegusid juhib viha peaminister Bidzina Ivanišvili vastu. Ivanišvili opositsiooniliit võitis oktoobrikuistel valimistel Saakašvili pikaaegset võimuerakonda.

«Üks meediakanal kordas hiljuti mu intervjuud, mille ma andsin 2003. aastal, kaks nädalat enne nn rooside revolutsiooni, kus ma nimetasin Saakašvilit väga ohtlikuks inimeseks. Nagu näete, aimasin ma juba siis, milline on Saakašvili tegelikult,» meenutas Ševardnadze ning lisas, et soovis oma mantlipärijaks presidendikohal nüüdseks surnud peaministrit Zurab Žvaniat, mitte Saakašvilit.

Ševardnadze oli Nõukogude Liidu viimane välisminister ja iseseisva Gruusia president aastail 1995-2003. 2003. aasta 23. novembril tuli pärast Ševardnadze tagandamist võimule uus valitsus eesotsas praeguse riigipea Mihheil Saakašviliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles