Seeder: riigiasutuste väljaviimine Tallinnast oleks vaid ühekordne kulu

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helir-Valdor Seeder
Helir-Valdor Seeder Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder ütles Vikerraadio saates «Uudis +», et pealinnast tuleks välja viia iseseisvamaid riigiasutusi ja ümberkolimine oleks pelgalt ühekordne kulu.

Põllumajandusministeerium plaanib käesoleva aasta lõpuks jätta Tallinnasse vaid ühe oma hallatavatest asutustest - veterinaar- ja toiduameti.

Helir-Valdor Seeder saatis ka hiljuti kirja regionaalminister Siim Valmar Kiislerile, milles ta tegi ettepaneku kolida 13 riigiasutust Tallinnast välja.

Seedri hinnangul tuleks Tallinnast välja viia just neid riigiasutusi, mis on autonoomsemad ja iseseisvamad. «Kui tõepoolest on tegu väga spetsiifilist pädevust nõudvate asutustega, kus me ei leia töötajaid kohapealt, siis selliseid asutusi ei peaks viima; küll aga ameteid, inspektsioone, hallatavaid riigiasutusi, mis on suhteliselt sõltumatud ja iseseisvad, kes ei teeninda igapäevaselt inimesi ja ei vii ellu ka poliitikat ega ole seotud kollegiaalse juhtimisega nagu näiteks vabariigi valitsus,» arvas Seeder.

«See tähendab ühekordset kulu, kolimiskulu, uude kohta sisse seadmise kulu, aga hiljem püsikulud, haldamise kulud saavad olema väiksemad, kui nad on praegu Tallinnas ja see ei ole mitte ainult selle arvelt, et rent on odavam või kinnisvara on odavam, vaid ka teenused, mida üks riigiasutus tarbib, (IT, koristamine, toitlustamine) on odavamad,» rääkis Seeder.

Seederi sõnul on pikaajalisem eesmärk see, et tulevikus hakkavad seal asutustes tööle need inimesed, kes selles piirkonnas juba elavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles