ERR: topeltkodakondsuse lubamist ei toeta riigikogus ainult IRL

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodakondsuse omandanu saab pidulikul tseremoonial riigilt lisaks ministri käepigistusele ka sinimustvalge lipu, roosi ning mapi tunnistuse ja infobukletiga.
Kodakondsuse omandanu saab pidulikul tseremoonial riigilt lisaks ministri käepigistusele ka sinimustvalge lipu, roosi ning mapi tunnistuse ja infobukletiga. Foto: Liis Treimann

Riigikogus esindatud erakondade esindajad on sünnijärgse topeltkodakondsuse poolt, ainult Isamaa ja Res Publica Liit otsustas mõne tunni eest, et nemad topeltkodakondsuse lubamist ei toeta, kuid on nõus kaaluma, et inimesele ei antaks tähtaega, mil ta peab ühe kodakondsuse kasuks otsustama.

«Arvestades seda, et taasiseseisvunud Eesti riigis on meid ümbritsev olukord jai ka olukord Eesti riigis siiski teatud määral muutunud, võib sünnijärgselt topeltkodakondsust meie arvates siiski edaspidi lubada,» ütles Reformierakonna fraktsiooni liige Margus Hanson «Aktuaalsele kaamerale», vahendas ERR Uudised.

«Me oleme välisministriga sama meelt, et olukord, kus juriidiliselt seadus keelab topeltkodakondsuse, aga praktikas selles osas mitte midagi ette ei võeta, kuna sünnijärgset kodakondsust ära ei saa võtta, tekitab inimestes tunnet, et nad pidevalt rikuvad seadust, see ei ole normaalne,» märkis sotsiaaldemokraat Jevgeni Ossinovski, kelle hinnangul peaksid seadused olema päriseluga kooskõlas, ta rõhutas, et topeltkodakondsus on lubatud enam kui pooltes Euroopa Liidu riikides.

Keskerakonna fraktsiooni liige Yana Toom ütles, et nende fraktsioonis ei ole seda veel arutatud, aga arvas, et suhtumine on pigem pooldav.

IRL otsustas mõne tunni eest, et mitmikkodakondsust nemad ei toeta, kuid on nõus kaaluma, et inimesele ei antaks ette tähtaega, millal tuleb ühe või teise kodakondsuse kasuks otsus teha, Mart Nutt ütles, et mitme kodakondsuse lubamine võib kaasa tuua huvide konflikte, näiteks kumma riigi sõjaväeteenistuses teenib topeltkodakondsusega isik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles