Reuters: Jeemenis röövitud soomlased müüdi Al-Qaedale

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeemeni rahvuslippu lehvitav mees laternaposti otsas.
Jeemeni rahvuslippu lehvitav mees laternaposti otsas. Foto: SCANPIX

Uudisteagentuuri Reuters andmetel müüsid Jeemeni hõimude esindajad enam kui kolm nädalat tagasi röövitud soomlastest abielupaari ja nende austerlasest sõbra edasi terroriorganisatsioonile Al-Qaeda.

Jeemeni siseministeeriumi ametniku sõnul olid röövitud alguses hõimu liikmete kontrolli all. Nende eest nõuti ka lunaraha, lisas ta.

Reutersi allika kinnitusel müüdi välismaalased Al-Qaeda liikmetele ja toimetati Lõuna-Jeemenis asuvasse Al-Bayda maakonda. «Läbirääkimised nende vabastamiseks lunaraha vastu on käimas,» kinnitas ta.

Jeemeni president Abdo-Rabb Mansour Hadi ütles eile uudisteagentuurile SABA, et soomlased ja austerlane on terroristide juures.

Relvastatud mehed röövisid kolm eurooplast ära 21. detsembril 2012, kui need viibisid pealinnas Sanaas asuvas elektroonikapoes. Röövil oli mitu tunnistajat.

Soome välisministeerium saatis oma esindaja Jeemenisse, kus ta eile kohtus presidendiga. Samas juures viibis ka Austria esindaja.

Ministeerium pole kommenteerinud teavet läbirääkimistest ega röövitute asukohast. Enne kui pole selgust lunaraha või pantvangide asukohas, Soome välisministeerium mingit informatsiooni ei jaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles