Kohus on tagastanud alusetult võetud trahvi 105 inimesele

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline nägi välja taatlemata kiirusemõõtja.
Selline nägi välja taatlemata kiirusemõõtja. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Kohtu otsusel on tagastatud trahviraha 105 inimesele, keda Ida prefektuur taatlemata kiirusemõõtja andmete põhjal karistas.

Ida prefektuuri pressiesindaja Margit Mander ütles Õhtulehele, et kohtusse on edastatud 175 inimese materjalid, neist 167 juhul on tehtud otsus ja 105 inimesele on raha juba tagastatud.

Ajalehe teatel kulub tagastatavatele trahvidele koos täituritasuga umbes 30 000 eurot. Trahvid tagastatakse riigieelarvesse läinud trahviraha arvel ning kohtutäituritasud hüvitatakse politsei- ja piirivalveameti eelarvest, kus on kohtutäituri tasudega seotud eraldi eelarverida ekslikult sundtäitmisele saadetud nõuete hüvitamiseks.

Novembri algul selgus, et Ida prefektuuri liiklustalitus määras üle-eelmisel aastal 180 inimesele taatlemata kiirusemõõtja andmete põhjal ebaseadusliku trahvi. Viru ringkonnaprokuratuur alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust paragrahvi alusel, mis käsitleb ametialast võltsimist.

Skandaali tõttu on juba lahkunud või lahkuvad lähiajal ametist politsei- ja piirivalveameti peadirektor Raivo Küüt, Ida prefekt Aldis Alus, Ida prefektuuri korrakaitsebüroo juht Tarmo Tammiste ja prefektuuri liiklusjärelevalve talituse juht Alvar Ottokar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles