Kuningas Macius I korraldas Toompeal lastele uhke vastuvõtu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile pärastlõunal võttis Toompea Valges saalis suuri ja väikeseid poola lastekirjanduse sõpru vastu väga ebatavaline tegelane  - lapskuningas Macius I.

2012. aasta oli ülemaailmselt Poola lastekirjanduse suurkuju, kirjaniku, arsti ja humanisti Janusz Korczaki aasta ning sellega seoses toimus ka Eestis mitmeid toredaid lasteüritusi, ilmavalgust nägi raamatu eestikeelne uus trükk, mille illustratsioonide autor on noor kunstnik Marianna Oklejaki.

Joonistusvõistluse «Kui ma oleksin kuningas Macius» kutsus ellu Poola saatkond Eestis koostöös Tallinna Keskraamatukoguga.

Konkursile laekus 268 joonistust üle Eesti  ja auhinnad parimatele noortele kunstnikele jagati kuningas Macius I (Oskar Ostov, 12 ) ja tema abiliste poolt kolmes vanusegrupis.  Kokku oli lapsi Toompea valges saalis 33 nii Tallinnast, Tartust kui Haapsalust.

Korczaki aasta Eesti-poolseks patrooniks oli parlamendi esinaine Ene Ergma, kes koos Poola Seimi esinaise Ewa Kopaczi, Poola lasteombudsmani ja Euroliidu ja lasteombudsmanide Liidu esimees Marek Michalaki ja ürituse korraldaja Poola Vabariigi suursaadik Eestis Grzegorz M. Poznańskiga kuninglikul vastuvõtul koos lastega lustisid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles