Lambad teevad naabri õues laastamistööd

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil olevad maalambad elavad mandril.
Pildil olevad maalambad elavad mandril. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Saaremaal Leisi vallas elav 82-aastane Ella Guzejeva on hädas tema talu õue tühjaks söövate Eesti Maalambaühingu eestvedaja Gilleke Kopamehe maalammastega ja on abi otsinud nii vallast kui politseist.

«Lambad hulguvad pidevalt järelevalveta ja on igapäevased külalised minu õues ja aiamaal,» rääkis naine Meie Maale.

Naise sõnul söövad lambad ära kõik peale kivide, näiteks sügisel pistsid nad nahka aiamaasika lehed ja isegi mustasõstra oksad närisid ära, kevadel söövad aga sammalt.

Leisi vallavanem Ludvik Mõtlep oli probleemiga kursis ja ütles, et sai Gilleke Kopamehe ka oma jutule kutsuda.

«Algul lubas ta lambad ära müüa. Kuna tegemist pidi olema väärtuslike lammastega, oleks tulnud need viia looduskaitsekeskusesse. Nende sinna viimine pidi minema kulukaks,» rääkis vallavanem.

Kopamees olevat helistanud ka looduskaitsekeskusesse, et programmist aia tegemiseks raha taotleda.

Politseikomissar Hillar Peegel ütles, et politsei tegeleb lammaste probleemiga, kuid ei ole viimasel ajal ühendust saanud loomade omaniku Gilleke Kopamehega.

Politsei käis viimati Kopameest Triigi külas asuvast talust otsimas esmaspäeval kahel korral, kuid kedagi kodust ei leidnud ja uksed olid lukus, küll aga oli lambaaiavärav lahti.

Komissari sõnul paistis, et naabrinaise Ella õues pikutavad lambad tundsid end esmaspäeval justkui palju mõnusamalt kui oma kodus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles