Prokuratuur saatis 14-aastase tapja kohtu alla

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõrvapaik
Mõrvapaik Foto: Liis Treimann / Postimees

Viru ringkonnaprokuratuur saatis kohtu alla 14-aastase poisi, kes süüdistuse järgi tappis tänavu suvel Kohtla-Järvel endast kolm aastat vanema noormehe, kirjutas Õhtuleht.

Postimees kirjutas oktoobris, et ööl vastu 24. juulit Kohtla-Järve kunagise sanitaarepidemioloogia keskuse mahajäetud hoones toimunud veretöö, kus 14-aastane poiss peksis õlle pärast tekkinud tülis kasteediga surnuks 17-aastase endise maadlustšempioni, leidis aset vaid sajakonna meetri kaugusel kohaliku prokuratuuri endisest asukohast.

Ehkki kuritöö vahetuks tunnistajaks oli üks sel öösel samas hoones ja seltskonnas viibinud alaealine, said uurimisorganid mõrvast teada alles kaks päeva hiljem – siis, kui ohvri surnukehale komistas sõna otseses mõttes otsa mänguhoos vana hoone katkisest aknast sisse lennanud pallile järele läinud laps.

Kohalekutsutud uurijaid ootas ees võigas vaatepilt: tühjas kahhelkividega kaetud väikeses abiruumis lamas noormees, kelle pead olid tabanud mitmed kasteediga antud hoobid. Ohvri surnukehale oli noaga lõigatud A-täht.

Sündmuskoha vaatlusel oli näha, et ohvrile oli kallale tungitud hoone esimesel korrusel asuvas suures toas, mille seina ja ust katsid verepritsmed. Seejärel lohistati ohver mõned meetrid eemale asuvasse väiksemasse ruumi, kus tema kallal vägivaldselt edasi toimetati.

Tapetuks osutus kohalikus sotsiaalkeskuses elanud ja vähem kui aasta tagasi Tapalt Kohla-Järvele kolinud Edgar, kelle peavigastused olid niivõrd rasked, et tema isa tundis poja ära vaid põsel olnud kunagise armi järgi.

Et veretööl oli tunnistaja, jõudsid uurijad väidetava tapja jälile kiiresti. Selleks oli vaid kuu aega varem kriminaalvastutuse ikka jõudnud 14-aastane poiss, kes probleemse lapsena oli juba varasemast tuttav kohalikule alaealiste asjade komisjonile ja noorsoopolitseile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles