Tollitöötajad pidasid detsembris kinni üle 16 000 liitri kütust

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Maksu- ja tolliamet

Detsembris pidasid maksu- ja tolliameti tollikontrolli üksused Eesti piiridel kinni 635 859 sigaretti ja 16 195 liitrit kütust.

Detsembris viisid maksu- ja tolliameti tollikontrolli üksused Eesti piiridel läbi 1781 kontrolli, millest 866 olid tulemuslikud. Erinevaid tubaka- ja alkoholikäitlejaid kontrolliti kokku 10 korral, rikkumisi leiti kuuel juhul. Alkoholi peeti kinni absoluutarvestuses 70,5 liitrit.

Kontrolliti üheksat kütusekäitlejat, sealhulgas tanklaid. Dokumentidega seotud rikkumisi ja mittevastavat kütust avastati neljal juhul.

Keeldude ja piirangutega seotud juhtumeid oli 254. Intellektuaalset omandit rikkuvat kaupa avastati 271 ühikut. Narkootilisi aineid peeti kinni 5,6 grammi.

Maanteedel oli kokku 208 kontrolli, mille ajal avastati 10 rikkumist.

Detsembri esimesel päeval sisenes Lõuna tollipunkti kaudu Eestisse sõiduauto, mille juht deklareeris 1 liitri alkoholi. Kontrollimisel avastati sõiduki salongist aga lisaks 12 liitrit 40-protsendilist ja 10 liitrit 80-protsendilist alkoholilõhnalist vedelikku.

2. detsembril avastati Ida tollipunkti kaudu Eestisse saabunud bussi tollikontrollil bussi salongi põranda alt ja tagumiste rataste vahelisest tühimikust 253 620 deklareerimata sigaretti.

Tallinna sadamast leiti 6. detsembril laevalt saabunud sõiduautost 122 kasutatud akut, mille kohta puudus ohtlike jäätmete veo luba.

Järgmisel päeval avastasid maksu- ja tolliameti töötajad Narvas ühe sõiduauto kontrollil sellest 76 000 Venemaa maksumärkidega erinevat marki sigaretti.

Samuti 7. detsembril leiti Tartus kahest lähestikku asuvast korterist 22 800 Valgevene ja Venemaa maksumärkidega sigaretti.

9. detsembril kontrolliti Tallinna sadamas laevalt tulnud reisijat, kelle jope taskust leiti teleskoopnui, kasteet ja sõrmerauad.

Lõuna tollipunktis avastati 12. detsembril jalakäija pagasi kontrollimisel kolm 75 g pakendit kehakreemi Sustamed, mis sisaldas pakendi järgi karurasva. Sama kogus sama kreemi avastati ka 26. detsembril ühest sõiduautost. Kuna karu kuulub loodusliku loomastiku ja taimestiku ohustatud liikide hulka, siis on vaja karurasva või karurasva sisaldavate toodete üle piiri toomiseks CITESi luba.

Tartu linnas asuva garaažiboksi kontrollimisel leidsid maksu- ja tollitöötajad 14. detsembril 1360 liitrit aktsiisivabalt sisse toodud diislikütust.

20. detsembril avastati Tallinna sadamas laevale suunduva reisija kontrollimisel 60 kapslit ravimit Tramadol ja 33 tabletti ravimit Rivotril. Ravimite kohta puudus ravimiameti eriluba.

Eelmise aasta viimasel päeval avastasid maksu- ja tolliameti töötajad Moskva-Tallinna reisirongi vedurist 180 000 Venemaa maksumärkidega salasigaretti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles