Eesti saadab ELi missioonile Malis kuni kaks staabiohvitseri

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mali sõdurid
Mali sõdurid Foto: SCANPIX

Valitsus toetas tänasel istungil Euroopa Liidu nõustamis- ja väljaõppemissiooni kiiremat kavandamist Malis, kuhu Eesti plaanib saata kuni kaks staabiohvitseri.

Välisminister Urmas Paet ütles valitsuse pressikonverentsil, et valitsus andis täna oma toetuse missioonile Malis, kus on viimastel nädalatel ägenenud islamistlike mässuliste rünnakud. Juba mullu kevadest on oluline osa Mali territooriumist olnud islamistide kontrolli all, kuid selle aasta algul on nad tema sõnul vallutanud ka Mali valitsuse kontrolli all olevaid uusi piirkondi.

Paet meenutas, et jaanuari alguses pöördus Mali president sõjalise abi saamiseks Prantsusmaa poole ning 11. jaanuaril saadetigi riiki tuhatkond sõdurit. «Mis puudutab ELi missiooni, siis see ei ole klassikaline sõjaline missioon, keegi ei lähe sinna ELi missiooni kontekstis otseselt võitlema. Jutt on ELi treeningmissioonist ehk treening ja õpetus Mali enda sõjaväele,» rääkis Paet ja lisas, et Eesti saadab missioonile ilmselt ühe või kaks staabiohvitseri.

ELi missiooni teostamist arutab täna Brüsselis erakorraliselt kogunev Euroopa Liidu välisasjade nõukogu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles