ERRi eetikanõuniku üleskutse: parteid saatku poliitikasaadetesse rohkem naisi

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusringhäälingu ajakirjanduseetika nõunik Tarmu Tammerk.
Rahvusringhäälingu ajakirjanduseetika nõunik Tarmu Tammerk. Foto: Peeter Langovits

Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) ajakirjanduseetika nõunik Tarmu Tammerk saatis riigikogu fraktsioonijuhtidele pöördumise, milles soovib ERRi poliitikasaadetesse esinema rohkem naispoliitikuid.

«Meedial on suur roll selles, kuidas on ühiskondlik-poliitilises arutelus esindatud naised,» kirjutas Tammerk. «ERRi saadete jälgijad on aeg-ajalt tõstatanud küsimust, miks on ERRis olulistel poliitika- ja ühiskonnaelu teemadel sõnavõtjate seas vähe naisi.»

Ta tõi näiteks, et pärast mullust 21. novembri ETV saadet Foorum tuli kiri, kus vaataja kurdab: «Vaatan Foorumi saadet ja näen jätkuvalt, et ETV arvates ei ole poliitikas pädevaid naisi, kes võiksid ka oma sõna sekka öelda kogu Eestit puudutavatel teemadel.»

Saates käsitleti poliitika usaldusväärsuse küsimusi. Stuudios oli neli riigikogu erakonna esindajat, kõik mehed.

«Olen omal algatusel naiste suurema esindatuse teemat saadetes mitmel korral ERRi juhatuse ja nõukogu ees tõstatanud,» teatas Tammerk. «Võib rõõmuga tõdeda, et viimasel ajal on naiste esindatus ERRi eetris suurenenud. Ent teatud saadete puhul on parlamendierakondade endi kätes see, kui palju saavad avalikus väitluses kaasa lüüa naispoliitikud.»

Tammerk teeb ERRi ajakirjanduseetika nõunikuna fraktsioonidele üleskutse püüda teadlikult jälgida naiste esindatust erakonna poolt ERRi saadetesse pakutavate esinejate seas.

«Kuigi lõplik esinejate valik jääb saatejuhtidele ja toimetajatele, saate teie teatud formaatide puhul kaasa aidata sellele, et naiste esindatus poliitikateemalistes arutelusaadetes kasvaks,» teatas Tammerk fraktsioonijuhtidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles