Staažikad kurikaelad pääsesid vabadusse

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peksmine. Pilt on illustratiivne.
Peksmine. Pilt on illustratiivne. Foto: PantherMedia / Scanpix

Eile pärast viimaste kuritegude eest mõistetud karistust kõndisid Aleksander Jõginõlv ja Janek Toompuu Kuressaare kohtumajast välja käeraudadeta, sest pärast kaheksa kuu pikkust kinnipidamist mõisteti meestele tingimisi vangistus.

Süüdistuse järgi tungisid vaid nädalapäevad vabaduses olnud Jõginõlv ja mõned kuud varem vanglast vabanenud Toompuu koos kolmanda kaaslasega mullu 26. aprillil Siiksaare külas asuvasse tallu, kirjutab Saarte Hääl.

Jõginõlv lõi talus elavale mehele ja tema vennale rusikaga näkku. Toompuu äsas veel labidaga ühele mehele vastu kätt. Mehed haarasid talust kaasa 288 euro väärtuses tööriistu, botased, kiivrid, radiaatori, tolmuimeja jm.

Toompuule pandi veel süüks avaliku korra rikkumist, sest mullu 4. jaanuaril tungis ta koos kaaslasega kallale tänaval jalutanud mehele ja peksis teda jalgadega.

Kümme päeva hiljem tekkis Toompuul arusaamatus Vaekoja pubis ning ta virutas vastasele rusikaga näkku ja õllekannuga mööda turja.

Veel üritas Toompuu Valjala vallas Kungla külas omavoliliselt siseneda ühe talumaja eluruumidesse, lükates teda takistanud 59aastast naist kaks korda vastu seina.

22aastast Karl Ristmägi süüdistati ka selles, et ta mullu 26. aprillil Rannakülas lõi kolmele mehele kõva esemega mööda pead.

Lisandusid veel mitmed vargused Tallinna Maximast ja Selverist ning Kuressaare Olerexi tanklast.

Jõginõlvale mõistis kohus üks aasta 9 kuud ja 8 päeva vangistust tingimisi kahe ja poole aasta pikkuse katseajaga. Toompuule mõisteti karistuseks kolm aastat vangistust kolme aasta pikkuse katseajaga. Ristmägile mõisteti 11 kuud vangistust tingimisi kahe ja poole aasta pikkuse katseajaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles