Eestis on 3286 vangi ja üle 6000 kriminaalhooldusaluse isiku

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vang Tartu vanglas.
Vang Tartu vanglas. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Justiitsministeerium avaldas vanglate aasta ülevaate, mille kohaselt oli aastavahetusel üle saja vangi vähem kui aasta varem.

Kui 2012. aasta alguses oli vange 3400 ja kriminaalhooldusaluseid 7224, siis aasta lõpul olid need arvud vastavalt 3286 ja 6766. Sotsiaalprogrammides osales üle 900 vangi ja üle tuhande kriminaalhooldusaluse, see on samas suurusjärgus 2011. aastaga.

Riigikeele õppe eri tasemekursuste läbinud vangide arv suurenes võrreldes 2011. aastaga 429-lt 680-le. Üldhariduskoolis õppivate vangide arv on võrreldes eelmise aastaga vähenenud. Põhikoolis õppis 2012/13. õppeaasta algul 135 vangi (eelmise õppeaasta algul 171), gümnaasiumis 76 vangi (aasta varem 90). Kutsekoolis käis õppeaasta algul 256 vangi (aasta varem 262).

Aasta jooksul ei pandud vanglates toime mõrvu ega tapmisi, kuid alustati üks kriminaalasi mõrvakatse tunnustel. Seksuaalkuriteo kahtluse tõttu alustati eelmisel aastal vanglates kolm kriminaalasja, millest üks kuriteo koosseisu puudumise tõttu lõpetati, ühel juhul mõisteti süüdistavad süüdi ning üks kriminaalmenetlus on veel pooleli.

Aasta jooksul ei pandud vanglates toime mõrvu ega tapmisi, kuid alustati üks kriminaalasi mõrvakatse tunnustel.

Aasta jooksul ei toimunud vanglates enesetappe. Raske haiguse tõttu suri vangistuse ajal viis vangi.

Vanglateenistuse ametikohtade arv vähenes enam kui 70 võrra, seda peamiselt Harku ja Murru vangla Rummus asunud kinnise vangistusosakonna sulgemise arvel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles