Politsei tabas Tapa erikoolile pommiähvarduse teinud nooruki

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapa erikool
Tapa erikool Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Nädalavahetusel tegi Tapa erikoolile pommiähvarduse sama kooli õpilane, kelle Rakvere politsei juba järgmisel päeval tuvastas.

Pühapäeva hilisõhtul kell 23.20 tuli häirekeskusesse teade, et Tapa erikoolis on pomm. Hoonest evakueeriti kõik inimesed, kohale kutsuti  demineerijate grupp, kes kontrollis ruumid üle. Tund aega hiljem oli selge, et koolis lõhkekeha ei asunud.

Politsei alustas sündmuse täpsemate asjaolude uurimiseks kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb avaliku korra rasket rikkumist, kui see on toime pandud lõhkematerjaliga ähvardades.

Järgmisel päeval selgitasid Rakvere kriminaaltalituse ametnikud koostöös Tapa erikooli töötajatega välja, et pommiähvarduse tegi sama kooli 7. klassi poiss. Nooruk on kuriteos kahtlustatavana üle kuulatud, mille käigus on ta tunnistanud oma süüd ning kahetsenud oma mõtlematut tegu.

Rakvere kriminaaltalituse juht Kalmer Pere ütles, et sageli ei saa noored oma tegude rumalusest aru ja külvavad naljaga asjatult paanikat. «Pommiähvardusele reageerivad politseinikke, päästjaid ja meedikuid võib samal ajal vaja minna kohas, kus tegelikult õnnetus on juhtunud,» ütles Pere.

Politsei tuletab meelde, et  pommiähvarduse tegemine on tõsine kuritegu ja ei tasu loota, et kõnetegija jääb anonüümseks. Politsei kasutuses on vahendid, mille abil suudetakse pea kõikide juhtumite korral kindlaks teha ähvarduse teinud inimene. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles