Kohus kuulutas välja Simmi pankroti

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Herman Simm
Herman Simm Foto: prokuratuur

Kohus rahuldas riigireetmise eest vangi mõistetud Herman Simmi taotluse eraisiku pankroti välja kuulutamiseks.

Harju maakohtu pressinõunik Kristina Ots kinnitas Postimees.ee'le, et kohus otsustas täna pankroti välja kuulutada.

Kohus leidis, et kogutud ja kohtuistungil uuritud tõenditega on kindlaks tehtud, et võlgniku maksejõuetus ei ole ajutine ja on põhjendatud välja kuulutada võlgniku pankrot.

Riigireetmises süüdi mõistetud Herman Simm taotles kohtult oma pankrotti, sest summad, mida riik ja pank temalt nõuavad, ületavad rohkem kui neli korda talle kuuluva vara väärtuse.

Kohus mõistis Simmilt riigi kasuks välja 21,6 miljonit krooni, kuid Simm ise on oma vara väärtuseks hinnanud 5,5 miljonit krooni. Samuti maksab ta Sampo pangale tagasi üle 2 miljoni krooni suurust eluasemelaenu.

Et Simm peab järgmised 12,5 aastat trellide taga veetma, ei hakka tal olema ka erilist sissetulekut.

Määruse peale võib menetluspool esitada määruskaebuse 15 päeva jooksul arvates kohtumääruse kättesaamisest Tallinna ringkonnakohtule.

Simmi pankrotihalduriks nimetati Ly Müürsoo.

Võlausaldajate esimese üldkoosoleku ajaks määrati 20. mai kell 13.30 Tallinnas Liivalaia 24 asuvas Harju maakohtu saalis nr 205.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles