Kaia Iva: IRL ei pea saadikute kuulumist nõukogudesse õigeks

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Iva
Kaia Iva Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) saadikurühma esimehe Kaia Iva sõnul ei pea erakond praeguses olukorras riigikogu liikmete kuulumist riigi äriühingute nõukogudesse õigeks.

Iva ütles Postimehele, et nõukogudesse kuulumist asutakse taas arutama riigikogu juhatuse initsiatiivil. Tema sõnul tõstatas juhatus probleemi algselt palju laiemana ning töö käigus vaadati üle kõik võimalikud riigikogu liikme tööga ühitamatud ametid. Analüüsist jäi tema kinnitusel ainsana üles nõukogudesse kuulumine, mida nüüd hakkavad arutama põhiseadus- ja majanduskomisjon.

Kuigi eelmine ja praegune õiguskantsler on olnud eri meelt, kas saadikud võivad nõukogudes olla, on Iva sõnul leitud, et igal juhul ei peaks minister riigikogu liikmeid nõukogudesse nimetama.

Iva kinnitusel on IRL endiselt seisukohal, et praegusel kujul ei ole saadikute kuulumine riigi äriühingute nõukogudesse võimalik. «Kas on lahenduseks see, et kõik riigikogu liikmed nõukogudest taanduvad, või on võimalik ka selline lahendus, et nende määramise kord muutub – see ongi see küsimus, mis vajab analüüsi,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles