Europarlamenti kandideerib riigikogutäis inimesi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Europarlamendi valimised 2004
Europarlamendi valimised 2004 Foto: Ants Liigus/ Pärnu Postimees.

Täna kell 18 lõppes Euroopa Parlamendi kandidaatide esitamine, Vabariigi valimiskomisjoni teatel esitasid dokumendid 11 erakonda ja kuus üksikkandidaati.

Kokku esitati registreerimiseks 101 kandidaati.

Eesti Reformierakond esitas 12 kandidaati, Eestimaa Ühendatud Vasakpartei 6, Eesti Keskerakond 12, Erakond Isamaa ja Res Publica Liit 12, Vene Erakond Eestis 6, Erakond Eesti Kristlikud Demokraadid 3, Sotsiaaldemokraatlik Erakond 12, Erakond Eestimaa Rohelised 12, Libertas Eesti Erakond 6, Eestimaa Rahvaliit 12, Põllumeeste Kogu 2 kandidaati.

Üksikkandidaatidena soovivad europarlamenti kandideerida Dimitri Klenski, Juri Žuravljov, Taira Aasa, Märt Õigus, Indrek Tarand ja Martin Helme.

Vabariigi Valimiskomisjon registreerib kandidaadid esmaspäeval. Ühtlasi antakse nimekirjadele ja üksikkandidaatidele registreerimisnumbrid, mille järjekord selgitatakse liisu heitmise teel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles