Peaminister: Alžeeria pantvangikriisis hukkus 37 välismaalast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alžeeria politseinikud täna In Amenases.
Alžeeria politseinikud täna In Amenases. Foto: SCANPIX

Alžeeria eelmise nädala pantvangikriisis hukkus 37 välismaalast kaheksast eri riigist, ütles Alžeeria peaminister Abdelmalek Sellal täna.

«Neli päeva kestnud piiramise käigus hukkus 37 välismaalast kaheksast riigist,» ütles Sellal Alžiiris pressikonverentsil hukkunute rahvust täpsustamata. «Surma sai ka üks alžeerlane, endiselt on kadunud viis välismaalast.»

Teised ametlikud allikad on juba täpsustanud, et ohvrite seas on üks prantslane, üks ameeriklane, kaks rumeenlast, kolm britti, kuus filipiinlast ja seitse jaapanlast.

Sõjaväe otsustava rünnaku ajal kompleksile hukkasid pantvangivõtjad mitu pantvangi neid pähe tulistades, ütles Sellal pressikonverentsil.

Peaministri sõnul saabus 32 pantvangikriisis osalenud äärmuslast Alžeeriasse Mali põhjaosast. Neist 29 tapeti operatsiooni käigus, kolm õnnestus kinni võtta elusalt.

Sellal ütles pressikonverentsil, et rühmituse juht oli Alžeeria äärmuslane Mohamed el-Amine Bencheneb, kes oli riigi salateenistustele tuttav ja sai sõjaväe rünnakus surma. Lisaks Malist tulnud äärmuslastele oli pantvangivõtjate seas kolm alžeerlast ja veel viie riigi – Kanada, Egiptuse, Tuneesia, Nigeeria ja Mauritaania – kodanikke.

Raskerelvis islamistid ründasid kolmapäeva koidikul Liibüa piiri lähedal kõrbes asuvat In Amenase gaasitöötlemistehast ja võtsid pantvangi umbes 800 inimest.

Alžeeria eriüksuslased korraldasid otsustava rünnaku 72 tundi hiljem. Sealse siseministeeriumi varasematel andmetel õnnestus vabastada 685 alžeerlast ja 107 välismaist töötajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles