Tammeleht rõhub oma valimisplatvormil organisatsiooni seesmisele arengule

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Kui Peep Peterson rõhub Eesti Ametiühingute Keskliidu (EAKL) esimeheks kandideerimisel organisatsiooni ühiskondliku rolli kasvatamisele, siis kaheksa aastat EAKL-i õigussekretärina töötanud Tiia Edith Tammeleht peab olulisemaks organisatsiooni arengut.

Tammeleht märkis, et organisatsiooni igal tasandil tuleb suurendada arukat ja sisulist koostööd. «Me ei pea alati üksteisega nõustuma, kuid meie kohustus on tekitada diskussioone ning otsida aruteludes-vaidlustes ühisosa, mille pinnalt jõuda ühisseisukohtadele.»

Rõhuda tuleks paremale kommunikatsioonile, nii organisatsioonis sees kui väljapoole, leiab ta.  «Hästikorraldatud suhtlus väljapoole väldib väärtõlgendusi ja neist tulenevaid võimalikke rünnakuid organisatsiooni ühtsuse vastu.» 

Selleks, et olla esinduslik, usaldusväärne ja omada head mainet väljapoole, tuleb tugevdada vastastikust usaldust ja tunnustust organisatsiooni sees, kirjutab Tammeleht.

On oluline, et keskliitu laekuvatest liikmemaksudest tõuseks meie haruliitudele reaalne tugi, olgu see siis koolitusena, õigusabina vms viisil. EAKLi 2012. aasta tulud olid 502 380 eurot, millest liikmemaksu 46 817 eurot. Seega veidi üle üheksa protsendi kogutulust.

Ta märkis, et EAKLi varaline seis on tänu targale ja kaalutletud käsutamisele saavutanud stabiilsuse, mille säilitamine on äärmiselt oluline. «Finantsriskide võtmisel peame lähtuma organisatsiooni arengu ja jätkusuutlikkuse pikemast perspektiivist. Siinkohal nõustun ametist lahkuva esimehega, kelle sõnutsi tuleb kulutuste otstarbekust ja optimaalsust hinnata regulaarselt.»

Tammelehe hinnangul loob arukas koostöö nii organisatsiooni sees kui väljas usaldusväärse õhkkonna, mis omakorda aitab tõsta organisatsiooni mainet. «Kui maine paraneb, kasvab ka liikmeskond. Liikmeskonna kasv omakorda tõstab finantsvõimekust igal tasandil ning selle toel suudame paremini tagada liikmetele teadmise ja tunde, et neist hoolitakse, neid toetatakse ning nende õigusi ja huve kaitstakse parimal viisil. Nii täidame edukalt ka aastateks 2012-2015 kinnitatud tegevuskava.»

Ta märkis Postimehele, et Peterson on väga hea volikogu esimees ja noore mehena on tal lennukad ideed, mis paratamatult ei pruugi leida praktikas teostust. «Kõige parem oleks, kui saaksime jätkata  viisil, kus ta on tubli volikogu esimees ja koostöös temaga ehk tandemina moodustaksime meeskonna, kus parimad ideed saavad praktilise väljundi läbi alahoidliku ja realistliku teostuse.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles