Rahva ettepanekute arutamiseks korraldatakse märtsis rahvakoosolek

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Märtsi teisel poolel korraldatakse vähemalt 500 osalejaga rahvakoosolek, mis hakkab läbi arutama rahvakogu portaali tehtud ettepanekuid.

Rahvakogu eestvedajad otsustasid tänasel nõupidamisel, et selline rahvakoosolek korraldatakse sotsioloogiliselt usaldusväärse valimiga, mis on 500-1000 inimest.

«Uuringufirmadel on metoodika, kuidas usaldusväärset valimit tehakse, ilmselt igapäevaselt käepärast. See modelleeritakse vastavalt sellele, milline on Eesti elanikkonna profiil,» ütles Eesti Koostöö Kogu juhataja Olari Koppel Postimehele.

Eestvedajate rühm on palunud TNS Emoril ja Praxisel ette valmistada võimaliku visiooni, mismoodi arutelukoosolek võiks toimuda ja kas enne tuleks korraldada ka väiksemaid valdkonnapõhiseid koosolekuid. Saadud kirjeldused saadetakse e-posti teel algatusrühma liikmetele laiali ning neljapäeva pärastlõunal kohtutakse uuesti, et kõik detailid paika panna.

Lõplikud protsessi kirjeldused pannakse üles ka rahvakogu veebi. Selle abil peaksid ka ettepanekute esitajad aru saama, kuidas nad saavad oma ettepanekutega edasi töötamist jälgida.

Ettepanekute tegijatele eraldi koosolekut, kus nad oma ettepanekuid kaitsta saaks, pole plaanis. «Selleks on praegune aeg kuni 31. jaanuarini, et oma ettepanek võimalikult täpselt lahti kirjutada, argumenteerida, kommenteerida,» ütles Koppel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles