Politsei avastas kuus uut taatlemata mõõturiga tuvastatud rikkumist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirusemõõtmine.
Kiirusemõõtmine. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Politsei- ja piirivalveamet on tänavu tuvastanud kuus juhtumit, kus politseiniku eksimuse tõttu on kiiruseületamist puudutav väärteorikkumine tuvastatud taatlemata mõõteseadmega.

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) korrakaitsepolitseiosakonna juhi Tarmo Miilitsa sõnul tuli menetlusnormide rikkumine välja Lõuna prefektuuris politsei sisemiste kontrollimeetmete tulemusena. «Tegemist oli juhtumitega, kus politseipoolne eksimus tuvastati, kui väärteomaterjale infosüsteemi sisestati, kusjuures neljal juhul oli mõõteseadme taatlemisaeg vaid päeva võrra üle läinud,» ütles Miilits intervjuus BNSile.

Tema sõnul oli tegemist ametniku hooletusega, mille avastamise järel andis politsei koheselt menetluse all olevatele isikutele teada, et määratud karistust saab kohtus tühistada.

Miilitsa sõnul ei saa sellist eksimust siiski võrrelda 2011. aastal Ida prefektuuris toimunuga. «Seal oli suuresti tegemist teatud ametnike kuritahtliku rumaluse ja tegematajätmisega. Sellised juhtumid tuleb viia miinimumini, sest politsei peab töötama vaid ausate meetoditega,» rõhutas Miilits.

Tema sõnul peab politsei oma mõõteseadmeid – nii kiirusmõõtureid, erinevaid kaale, alkomeetreid, mõõdulinte kui ka palju muud – taatlema korra aastas ning igas prefektuuris on üks ametnik, kelle valdav osa tööajast kulubki sellele, et kõik mõõteseadmetega seonduv oleks korras. «Oleme tugevdanud selles osas sisekontrolli mehhanisme ning kui taatlemiskuupäev hakkab mõnel seadmel lähenema, lööb kohe niinimetatud punane tuluke põlema,» lisas Miilits.

Ida prefektuuri 2011. aasta juhtumi osas tuli koos järelkontrolliga välja kokku 203 juhtumit, kus taatlemata kiirusmõõturiga oli tehtud liiklejale trahv ja see oli ka jõustunud. Möödunud nädala lõpu seisuga oli politsei tagastanud alusetult määratud rahatrahvid 136 isikule kokku 19 294 euro ulatuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles