Galerii: ETVs tähistati Valdo Pandi 85. sünniaastapäeva

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Televisioonis tähistati täna legendaarse teleajakirjaniku Valdo Pandi 85. sünniaastapäeva.

Täna kogunesid Valdo Pandi 85. sünniaastapäeva tähistama tema omaaegsed kolleegid ja praegused rahvusringhäälingu töötajad, samuti esitleti telelegendist valminud raamatut «Valdo Pant – aastaid hiljem», mille autor on Ene Hion, vahendas ERR Uudised.

Hommikupoolikul käidi Metsakalmistul Pandi haual mälestusküünlaid süütamas ja lilli viimas, pärastlõunal esitleti Ene Hioni raamatut «Valdo Pant – aastaid hiljem» ja kuulutati välja Valdo Pandi nimelise ajakirjanduspreemia konkurss, mis algatati 1980. aastal, seni on preemia vääriliseks tunnistatud üheksa ajakirjanikku ja uus laureaat selgub maikuus.

Hion on raamatusse kokku kogunud mälestused Valdo Pandist, kellega teda sidus paarikümneaastane koostöö raadios ja televisioonis, autor avab Panti teiste ja iseenda kogetu kaudu, tutvustab mehe tegemisi ja isikupära kujunemist, andmata sealjuures liigseid hinnanguid ning kiskumata esile suhtedraamasid, Valdo Pandi fenomeni paremaks ilmestamiseks on kasutatud näiteid tema enda tekstidest ja märkmetest, mida pole varem trükis avaldatud.

Valdo Pant (21. jaanuar 1928 Valgjärve vald – 30. juuli 1976 Tallinn) oli raadio- ja teleajakirjanik, publitsist ning dramaturg, kes saavutas oma loomingu ja esinemistega suure usalduse, tunnustuse ja populaarsuse, Valdo Pant on valitud 20. sajandi saja suurkuju hulka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles