Puukool peab tasuma võõrast arvet

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puukoolis kasvavad kuuseistikud.
Puukoolis kasvavad kuuseistikud. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Aastaid tagasi Toom Pungase eestvedamisel puuistikuid kasvatama hakanud tulundusühistu Erra Aed peab tasuma toonase juhi ostetud kauba eest, millel puukooliga mingit seost ei olnud.

2002. aastal oma köögivilja- ja lillekasvatuse likvideerinud Erra Aed, kes Toom Pungase eestvedamisel hakkas Life-projekti raames oma kasvuhoonetes puuistikuid kasvatama, on hädas projekti käigus esitatud arvete maksmisega, ehkki neil ei olnud tellitud kaubaga mingit seost, kirjutab Põhjarannik.

Toona tellis Life-projekti eestvedaja Toom Pungas Juhani puukoolist ligi 100 000 krooni eest hübriidhaava istikuid, mis mullaparandusprojekti käigus katsetusteks maha istutati.

Tasuma pidi arvete eest projekti eest vastutav Sonda vald, kes maksis summast ära peaaegu kolmandiku. Ülejäänud raha jäi maksmata ning kuna tellijaks on arve peal Erra Aed, tuleb nüüdseks enam kui 100 000 kroonini kasvanud summa ära maksta ettevõttel, kelle ainsaks sissetulekuks on aastaid tagasi projekti käigus maha pandud istikute müük.

Algselt oli summa, mis istikute eest projektirahaga tasumata jäi, 70 000 krooni. «Kuna me seda tasuda ei suutnud, siis anti meie võlg üle inkassofirmale, ning kuna nad meile tugevat survet avaldasid ja intressid kasvasid juba peaaegu 40 000 krooni võrra, otsustasime vastu võtta nende pakutud laenu,» selgitas TÜ Erra Aed juhatuse liige Ülle Tiitsu, kelle sõnul on nad nüüd hädas selle laenu maksmisega, kuna ainus sissetulek on neil istikute müügist, mis on hooajaline, laenumakseid aga tuleb tasuda iga kuu.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles