ERR: Eesti tahab Venemaalt Omski ekspankuri väljaandmiseks lisadokumente

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harju maakohus.
Harju maakohus. Foto: Peeter Langovits

Harju maakohus vaagis täna Venemaal tagaotsitavaks kuulutatud ja eelmisel nädalal Eestis tabatud Omski ekspankuri võimalikku väljaandmist, kuid leidis, et asja lahendamiseks on vaja Venemaalt taotleda juurde täiendavaid dokumente.

Miljonite omastamises süüdistatuna Venemaal rahvusvaheliselt tagaotsitavaks kuulutatud AK Bars Banki Omski filiaali eksjuhi Aleksandr Dmitrievi kaitsja vandeadvokaat Anatoli Jaroslavski taotles täiendavate dokumentide väljanõudmist Venemaalt ning tema taotlusega nõustus ka riigiprokurör Eve Olesk, vahendab ERR Uudised.

Kohtunik Eha Popova rahuldas advokaadi taotluse, mistõttu Dmitrievi väljaandmise arutamine lükkus seni määramata ajaks edasi.

Keskkriminaalpolitsei pidas Dmitrievi kinni eelmisel nädalal Tallinnas ning kohtu loal on ta vahistatud kuni tema väljaandmiseni või sellest keeldumiseni.

Vene ajakirjanduse andmetel süüdistatakse Dmitrievit üle 400 miljoni rubla ehk ligi 9,9 miljoni euro omastamises ehk ametiseisundi kuritarvitamises ja kelmuses eriti suures ulatuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles