Saakašvili peab ohtlikuks otsedialoogi Venemaaga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihheil Saakašvili.
Mihheil Saakašvili. Foto: SCANPIX

Gruusia president Mihheil Saakašvili peab ohtlikuks peaminister Bidzina Ivanišvili valitsuse püüet astuda Venemaa juhtkonnaga otsedialoogi.

«Juba kolmandat kuud ei ole peaministri ja välisministri terminoloogias kosta sõna «okupatsioon». See on solvav, kuna rahvusvaheline üldsus on viimastel aastatel võidelnud selle termini kinnistamise eest ja on nõudnud Venemaalt Gruusia territooriumi deokupeerimist,» ütles president Strasbourgis gruusia ajakirjanikele.

Tema sõnul on rahvusvahelise üldsuse kaasabil loodud kindel alus Gruusia okupeerimise lõpetamiseks ja sellest loobumine tähendab rahvuslike huvide kahjustamist.

«Keegi ei ole vastu headele suhetele Venemaaga, kuid need tuleb tingimata rajada rahvusvahelise üldsuse kaasabil. Kui Gruusia valitsus teeb täna Venemaale mingeid järeleandmisi, siis sellele järgneb okupatsiooni seadustamine, mis tähendaks Gruusia jaoks katastroofi,» ütles president.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles