Toomla: Tallinnas peavad kodanikuühendused end valimistel killustama

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Toomla.
Rein Toomla. Foto: Toomas Huik

Politoloog Rein Toomla sõnul on kodanikuühendused väikestes kohtades valimiste ajal alati populaarsed olnud, kuid suurtes linnades, eriti Tallinnas, on neil edu saavutamine keeruline, Toomla arvates jõuab eelolevatel valimistel Vaba Isamaaline Kodanik tänu Tõnis Lukasele Tartus kindlasti volikokku.

Rein Toomla rääkis «Aktuaalsele kaamerale», et väiksemates kohtades on kodanikuühendustel erakondade kõrval kindlasti võimalus, vahendas ERR Uudised.

«Väiksemates kohtades on kodanikuühendused valimisliitude näol olnud piisavalt populaarsed ka varasematel valimistel, neli aastat tagasi oli see üle neljandiku ehk 27 protsenti häältest, see pole problem olnud, pigem on see olnud probleem suurte linnade jaoks, eriti Tallinna ja Tartu jaoks, nüüd tekib huvitav võimalus, kas Tallinnas ja Tartus võivad erakondade kõrval volikogusse saada ka kodanikuühendused,» rääkis Toomla.

«Tartus on tagasi Tõnis Lukas ehk Vaba Isamaaline Kodanik, ükskõik, kas ta moodustab rohelistega ühise nimekirja või tuleb ise välja, ma usun, et Tõnis Lukas, kui ta kandideerib, on üksi suuteline koguma nii palju hääli, et terve ühendus Tartu volikogusse viia, nüüd on küsimus selles, kui palju nad kohti võivad saada,» selgitas ta.

Tallinn on politoloogi sõnul problemaatilisem, sest seal unustatakse sageli ära, et linn koosneb kahest suurest keelelisest kogukonnast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles