Iisraeli paremjõud ja vasaktsentristid said knessetis võrdselt kohti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yair Lapidi juhitava partei Yesh Atid juubeldavad pärast valimisi erakonnna peakorteris Tel AvivIS. Partei sai knessetisse 19 kohta.
Yair Lapidi juhitava partei Yesh Atid juubeldavad pärast valimisi erakonnna peakorteris Tel AvivIS. Partei sai knessetisse 19 kohta. Foto: SCANPIX

Iisraeli parempoolne ning vasaktsentristlik blokk said 120-kohalises parlamendis võrdselt mandaate, teatas Iisraeli keskvalimiskomisjon kolmapäeval, kui loetud oli 99,5 protsenti teisipäevastel üldvalimistel antud häältest.

Paremjõud eesotsas Iisraeli peaministri Benjamin Netanyahu Likudi partei ja marurahvusliku Yisrael Beitenu ühisnimekirjaga said 60 kohta ning vasaktsentristlikud parteid, nende seas ka araablaste fraktsioon, võitsid samuti 60 kohta.

Likudi ja Yisrael Beitenu ühisnimekiri sai 31 kohta. Rahvuslik Juudi Kodu võitis 11 kohta, sama palju saab äärmusortodoksne erakond Shas. Lisaks neile kogus seitse mandaati äärmuslik fraktsioon Ühtne Toora Judaism.

Vasaktsentristlikus leeris oli üllatuslikult edukaim tsentristlik Yesh Atidi partei 19 kohaga, edestades 15 kohta saanud Tööparteid.

Endise välisministri Tzipi Livni fraktsioon HaTnuah saab kuus kohta, sama palju ka vasakpartei Meretz. Livni kunagine erakond Kadima võitis vaid kaks parlamendikohta.

Kolm valimiskünnise ületanud araablaste erakonda said ühtekokku 12 parlamendikohta.
Selline jõudude tasakaal toob kaasa ilmselt keerulised koalitsioonikõnelused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles